Home » Skanner & skrivare » Hur man väljer rätt skrivare

Hur man väljer rätt skrivare

Att välja rätt skrivare för hemmabruk kan vara en svår uppgift. Det finns flera olika alternativ på marknaden, och du måste välja mellan ett antal olika märken. Många människor använder bläckstråleskrivare för hemmabruk, men de tenderar att vara lite dyrare än laserskrivare. Om du bara ska skriva ut små dokument kommer en laserskrivare troligen att fungera billigare. Å andra sidan, om du vill skriva ut bilder eller ha ett större utskriftsjobb kan du överväga en laserskrivare.

Det första du bör göra är att ta reda på vilken typ av budget du har. Om du har en liten budget kommer du att kunna hitta bra erbjudanden på bra laserskrivare. Å andra sidan tenderar patroner för laserskrivare att vara ganska dyrare än de patroner du köper för bläckstråleskrivare. Men om du har ett stort hemmakontor kanske du kan hitta en bra affär på en bra skrivarkassett. Hur som helst, när du letar efter den bästa skrivaren för hemmabruk, måste du bestämma hur mycket du är villig att spendera.

Du måste också ta en titt på vilken typ av papper du ska skriva ut med. Om du till exempel ska skriva ut mycket små dokument, bör du förmodligen gå med en kassett med låg kapacitet. Å andra sidan, om du skriver ut foton eller utskrifter som är lite större, bör du hämta en patron med högre kapacitet. Anledningen till detta är att du kommer att använda en högre volym bläck, och därför kommer du att vilja vara säker på att du får ut mest av de bläckpatroner som du köper.

Vad sägs om utskriftshastighet? Detta är faktiskt en ännu svårare fråga att svara på, eftersom du i princip har tre olika hastigheter: bläckstråleskrivare, laserskrivare och punktmatrisskrivare. Du kommer också att upptäcka att vissa skrivare bara kommer att skriva ut i en viss färg, medan andra kan skriva ut i olika färger. Beroende på hur väl du känner till dina utskriftsbehov kan du välja den skrivare som passar din stil bäst. Å andra sidan anses bläckstråleskrivare vara den snabbaste skrivaren, så om du skriver ut en gång om dagen kan bläckstråleskrivare vara det bättre alternativet för dig.

Vad sägs om kostnaden per sida? De flesta tänker inte på detta, men det är faktiskt väldigt viktigt när du tittar på att välja rätt skrivare. Generellt sett, ju dyrare skrivaren är, desto dyrare blir patronen också. Därför bör du se till att du inte spenderar mer pengar än du behöver genom att läsa om patronpriser och läsa kundrecensioner.

Medan du handlar runt, se till att kolla in garantin som varje företag erbjuder, samt vilka typer av bläckpatroner som Epson -bläckpatroner kan fyllas på med. Om du funderar på en allt-i-ett-skrivare, till exempel en Epson-skrivare, kan det vara bäst att välja ett företag som erbjuder bra garanti på sina patroner och minst ett års garanti på sina patroner. Även om priset kan vara högre, behöver du inte oroa dig för att gå ut om ett år för att köpa en annan bläckpatron.