Home » Inramning

Inramning

Att rama in är den tekniska benämningen för att innefatta en målning eller någon typ av konstverk i en omgärdande ram. Det allra mesta kan faktiskt ramas in och med fördel så. Allt från riktiga konstverk till foton eller minnessaker kan egentligen förvandlas till en fin tavla eller en prydnad om man ramar in den på rätt sätt. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad som kan bli ett konstverk som kan pryda väggen där hemma.

Inramning – ett riktigt hantverk

Det kan tyckas att det är en lätt sak att bara sätta en ram runt en bild så blir det en tavla, men det ligger så mycket mer bakom detta hantverk. Det är faktiskt först när man ser en tavla inramad av en glad amatör och en från ett riktigt proffs som man inser hur stor skillnaden faktiskt kan vara. De som är utbildade inom hantverket inramning, eller har tränat länge kan göra stor skillnad med mycket små medel. Det är helt enkelt de små detaljerna som gör det. En passepartout i precis rätt höjd för att ge den rätta skuggningen till verket innanför ramen eller en maffig ram med många utsirade detaljer kan vara pricken över i:et.

Tavlor i inredningen

Tavlor är ett mycket bra hjälpmedel när man ska inreda fint och mysigt. De kan användas för att hängas eller varför inte bara lutas mot väggen antingen från golvet eller ståendes på ett sidobord eller en byrå. Oavsett placering kommer tavlorna att bidra till stämningen och dessutom för de in lite färg i hemmet. En annan rolig idé är att rama in foton på sig själv, familjen, husdjur och andra saker som är betydelsefulla i ens liv och sedan skapa ett slags kollage eller en fotovägg av dessa. Man kan använda sig av ramar i olika storlekar och former så blir det extra rolig.