Home » Frankeringsmaskiner

Frankeringsmaskiner

Skickar ditt företag mycket post dagligen? Då kan det vara en bra idé att införskaffa en så kallad frankeringsmaskin, vilken kan underlätta ert arbete. Frankeringsmaskinen gör helt enkelt frankeringsjobbet åt dig när du ska skicka brev. Maskinen har en våg som väger breven och som därefter snabbt kan beräkna hur mycket portot kommer att kosta. Frankeringsmaskinen kan dessutom trycka logotyper på posten, om företaget har en sådan. En frankeringsmaskin kan vara ett bra alternative både för mindre och större företag, så länge ni skickar mycket post. Det finns frankeringsmaskiner för både en liten volym av brev, samt en större volym av brev, beroende på hur mycket ni skickar.

Fördelar med att införskaffa en frankeringsmaskin

Det finns flera fördelar med att skaffa en frankeringsmaskin. För privatpersoner kan det såklart kännas onödigt, men för företag som skickar mycket post, och ofta, är det definitivt en bra investering, som lönar sig i längden. De främsta fördelarna handlar om tid och pengar. Då maskinen gör frankeringsjobbet åt dig kan du fokusera på att göra annat, och sparar därför tid som annars hade gått åt att frankera. Dessutom sparar du 50 öre per frankering när du använder dig av en frankeringsmaskin. Detta gäller om posten är inrikes brev av första klass.

Vad behöver jag tänka på om jag skaffar en frankeringsmaskin?

Om ditt företag skaffar en frankeringsmaskin måste ni också skaffa en licens för detta. Denna ska registreras hos Postnord. På Postnords hemsida hittar du mer information om detta. Där kan du också fylla i ett formulär där du ansöker om ett licenskonto. Avtalet gäller tillsvidare, och du behöver fylla i tre exemplar av det: ett till Postnord, ett till ditt företag (som ansöker om licensen) samt ett exemplar till frankeringsmaskinens leverantör.

Du behöver också tänka på att frankeringsmaskinen behöver förbrukningsmaterial som frankeringspatroner. Megashop säljer färg till många olika frankeringsmaskiner, bl.a. från tillverkarna Pitney Bowes, Neopost och Postalia.